Δείτε πως να επαναφέρετε τα κατεστραμμένα μαλλιά!

25


Τα καταστρεμμένα μαλλιά αποτελούν ένα συχνό πρόβλημα που ταλαιπωρεί μια στις τρεις γυναίκες.

Σύμφωνα με τη δερματολόγο Francesca Fusco από το ινστιτούτο Wexler Dermatology στη Νέα Υόρκη, ανάλογα με την έκταση της ζημιάς που έχουν υποστεί τα μαλλιά σας, χρειάζεστε και ανάλογης έντασης προϊόν. Οι πρωτεϊνικές θεραπείες δεν είναι κάτι καινούριο, έχουν βελτιωθεί θεαματικά όμως τα τελευταία χρόνια για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

Μην το παρακάνετε όμως με τις πρωτεΐνες, γιατί μπορεί τα μαλλιά να γίνουν σκληρά, δύσκαμπτα και εύθραυστα.
«Θυμηθείτε να ξεβγάλετε καλά, αλλιώς τα μαλλιά σας θα είναι άγρια, σκληρά και μπερδεμένα από τα κατάλοιπα των πρωτεϊνών» λέει η Fusco.

Δείτε ποιος είναι ο κατάλληλος τύπος για τα δικά σας μαλλιά!

Θεραπείες πρωτεΐνης

Κατάλληλη για: Μαλλιά που έχουν υποστεί μέτρια βλάβη από βαφές

Οι θεραπείες πρωτεϊνών συχνά περιέχουν ένα μείγμα συστατικών, όπως κερατίνη και πρωτεΐνες μεταξιού, που έχουν διπλό όφελος για τα μαλλιά σας.

Κάποιες έχουν έλαιο καρύδας που έχει αποδειχθεί ότι διεισδύει στην τρίχα και δυναμώνει τα μαλλιά, κάνοντάς τα πιο εύκαμπτα. Οι πρωτεϊνικές θεραπείες βοηθούν στην πρόληψη της καταστροφής των μαλλιών, οπότε αν βάφετε τα μαλλιά σας, μην παραλείπετε να την εφαρμόζετε μία φορά τον μήνα.

Θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης

Κατάλληλη για: Όλους τους τύπους σοβαρά κατεστραμμένων μαλλιών λόγω πολυετούς χρήσης βαφών

Τα μαλλιά που έχουν υποστεί βλάβη από τα λευκαντικά και τις βαφές είναι αυτά που ωφελούνται περισσότερο από τις θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης. Είναι επίσης ιδανικές για μαλλιά που φριζάρουν.

Οι περισσότερες από αυτές χρησιμοποιούνται μια φορά την εβδομάδα. Μην ξεχνάτε μετά τη θεραπεία να χρησιμοποιείτε ένα κοντίσιονερ βαθιάς ενυδάτωσης για την αποκατάσταση της υγρασίας και της απαλότητας των μαλλιών.

Share ButtonΠηγή